//]]>

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.............

Αξιοκρατία..........μια λέξη που την έχω συναντήσει, μόνο ως ζητούμενο, στις εκθέσεις ιδεών κατά τα μαθητικά μου χρόνια. Μια λέξη που ταυτίζεται, με την γνώση, την ικανότητα και το ήθος. Μια λέξη, που ξεστομίζεται εύκολα ( απο αυτούς που υποτίθεται ότι την παρέχουν ή από αυτούς που την υπόσχονται ), αλλά....................μένει στον αέρα.................πράξη δεν γίνεται ποτέ!!!!!!!!
Επι σειρά δεκαετιών, οι ακαδημαϊκές και οι διοικητικές εξουσίες, παραδόθηκαν στο χορό της αναξιοκρατίας, χάνοντας έτσι τον αρχικό τους προσανατολισμό αλλά και την εξέλιξη της γνώσης. Οι επιλογές αυτές, άρχισαν να βυθίζουν την χώρα μας, και με το πέρασμα του χρόνου, όλοι οι τομείς πήραν την κατιούσα, μέχρι που φτάσαμε στις μέρες μας με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα...........
Για να υπάρξει σταθερότητα θα πρέπει αυτοί που κατέχουν τις θέσεις να πείσουν ότι το αξίζουν, γιατί έχουν καλύτερη παιδεία, εκπαίδευση, εργάζονται σκληρά και κύριος σκοπός τους είναι το κοινό καλό....διότι το να κατέχουν θέσεις κλειδιά του δημοσίου βίου της χώρας άνθρωποι της εξουσίας, λόγω πολιτικών παρεμβάσεων, και να ισχυρίζονται ότι διαθέτουν ευφυϊα ανώτερη απο των απλών ανθρώπων, τότε αυτό αποτελεί προσβολή της νοημοσύνης των υπόλοιπων ανθρώπων που ζουν στην ίδια χώρα.
Αν θέλουμε λοιπόν να πάμε μπροστά, αν θέλουμε τα παιδιά μας να ζήσουν καλύτερα απο εμάς,  θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την αξιοκρατία, και επειδή η αξιοκρατία ξεκινάει απο την Παιδεία θα πρέπει να επενδύσουμε πολλά σ΄αυτήν........και θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να το πετύχουμε. Διαφορετικά δεν θα βγούμε απο το βούρκο...............π ο τ έ !!!!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

Μέντιος είπε...

Πολύ σωστή προσέγγιση . Ακριβώς στον στόχο . Ο Ελληνας όμως δεν κοιτά την καμπούρα του . Απεχθάνεται την αυτοκριτική λατρεύει το βόλεμα και ονειρεύεται την σύνταξη . Μέχρι εκεί .