//]]>

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Διαίρει & Βασίλευε!!!!!!!!!!


Η ευφυέστερη πολιτική τακτική που έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα στην Ιστορία είναι το «Διαίρει και Βασίλευε».                                     
 Οι ρίζες της βρίσκονται πολύ βαθιά στο χρόνο, ήδη στην Αθήνα και τους Συμμάχους της του 5ου π.Χ. Αιώνα. Κατά τα νεότερα χρόνια την τακτική αυτή εφήρμοσαν οι Άγγλοι στην Αυτοκρατορία τους.
Η τακτική αυτή εφαρμόζεται με επιτυχία και στον τόπο μας, δεκαετίες τώρα.                 
Σήμερα έχει εκμοντερνιστεί με ποικίλες μεθόδους επικοινωνιακής πολιτικής, από τους άριστους του είδους Αμερικανούς, που με τα εξειδικευμένα διαφημιστικά γραφεία προώθησης πολιτικών τακτικών, (όπως μας πληροφόρησε προσφάτως ο Λαζόπουλος) έχουν καταφέρει το μέχρι πρότινος ακατόρθωτο:
Να περάσουν μια απολύτως αντιδημοτική και αντιλαϊκή πολιτική, ως απαραίτητο κακό.    
Από καιρού εις καιρόν, οι υπεύθυνοι προπαγάνδας (κάτι σαν Γκέμπελς ένα πράγμα), ρίχνουν βορά στο διψασμένο για αίμα κοινό, διάφορες κατηγορίες συμπολιτών: εφοριακούς με βίλες, δημόσιους υπαλλήλους με τρία εξοχικά, δικηγόρους & γιατρούς με εκατομμύρια, τ. βουλευτές που θέλουν αναδρομικά, τον Ηρακλή στην Β’ Εθνική κλπ, κλπ για να εκτονώνεται η επιθετικότητα του Λαού και να στοχοποιεί άλλους ως υπεύθυνους και να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την αλήθεια.
Σήμερα όλοι είναι έκπληκτοι από το βίντεο του Στρος Καν (και εγώ εκπλήσσομαι με την έκπληξή τους).                     
Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν τρανταχτά άλλα που θα μας απασχολήσουν, για να ξεχαστούμε από το βίντεο των δηλώσεων του εν λόγω κυρίου, που παρακολουθήσαμε προ ημερών.

Μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε απο τον βαθύ λήθαργο...................

Δεν υπάρχουν σχόλια: