//]]>

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΦΡΑΠΕ-ΠΛΑΤΕΙΑ-ΠΑΡΑΠΟΔΑΣ!!!!!!!!!!!!

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Πράξη πρώτη :
Πλατεία γεμάτη σκουπίδια με φόντο το σκουριασμένο ιστό ( με το απομεινάρι)  της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ στο κτίριο της κοινότητας ( ας μην μιλησω για το ίδιο το κτίριο και τον περιβάλλοντα αυτού χώρο,  που εδω και παρα πολλα χρόνια αποτελεί χώρο στάθμευσης για καρότσια φορτωμένα με σωλήνες ποτίσματος, άρορτρα, καλλιεργητές και σβάρνες μέσα στην πυκνή θαμνώδη βλάστησή του..............το πεζοδρόμιο..του έλειπε....)


Πράξη Δεύτερη :
Τρισάγιο στο χώρο του ηρώου με φόντο αλλοδαπούς μόνιμους κατοίκους ,   με το φραπέ στο χέρι, όπισθεν του ηρώου.( δεν έχω τίποτα απολύτως μαζί τους, αλλά απο την στιγμή που αποφάσισαν και καλά έκαναν να παρευρίσκονται εκεί, θα έπρεπε να σεβαστούν τον τόπο και το χρόνο).
Ετσι αποδώσαμε τις τιμές στους ήρωες του ΄21...................με την φραπεδιά παραπόδας.
Βέβαια, όλα αυτά τα κάλυψαν οι πιτσιρικάδες του δημοτικού και του νηπιαγωγείου, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας και χαράς.
Εμείς οι μεγαλύτεροι όμως, ανυπομονούσαμε να τελειώσει η εκδήλωση και να............αράξουμε για τσίπουρα στα καφενεία του χωριού.
Δεν μας ενδιέφερε η αισθητική του χώρου, όσον αφορά τουλάχιστο την συγκεκριμένη ημέρα, ούτε το ότι τα παιδάκια για να φτάσουν στο χώρο του ηρώου, περνούσαν μέσα απο την δυσωδία των περιττωμάτων και των σκουπιδιών που αφήνουν πίσω τους οι ΄΄πλανόδιοι έμποροι΄΄, αφού συχνά-πυκνά τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιούν χώρους της πλατείας, ως κατασκήνωση ( όπως και τους παρακείμενους χώρους του Δημοτικού Σχολείου με ότι αυτό συνεπάγεται............ ).


Αυτά, για την ώρα. Ελπίζω κάποιοι............ να ευαισθητοποιηθούν............

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες πατριώτη . Πρώτα απο ολα όμως πρέπει να αλλάξουμε εμείς . Ο καθε ένας μόνος του κι όλοι μαζί . Οσο για τους ξένους αυτά βλέπουν αυτά κάνουν . Ο καθένας προσαρμόζεται σε αυτά που βλέπει, αισθάνεται και ζεί .